sâmbătă, 26 iulie 2014

Inca nimic semnificativ

Şi pentru că vorbeam într-un articol precedent despre măsurile pe care ar trebui să le întreprindă statele lumii civilizate la adresa Federaţiei Ruse, aici, se pare că până în acest moment lucrurile nu s-au îmbunătăţit absolut deloc. În continuare UE îşi ţin discursurile pe două voci. Şi evident merge pe două viteze, una a marilor puteri şi cea de a doua a ţărilor est-europene. Prima categorie, cea din care fac parte  Franţa şi Germania, merge mai departe cu schimburile economice cu Mama Rusie, pe când micile ţărişoare din est, îşi urlă în continuare disperarea, simţindu-se tot mai ameninţate şi neputincioase în faţa OFENSIVEI lui Putin.
Totuşi se pare că sunt unele state care nu aşteaptă să zăbovească prea mult şi iau deja primele masuri, economice, ce-i vizează pe cei care au legatură, detalii aici, cu separatiştii pro-ruşi din estul Ucrainei şi cu regimul Putin. Este cazul Canadei, detalii aici, până acum singurul stat care şi-a sustinut şi prin fapte principiile şi valorile democratice.

Sper  că acest exemplu va fi urmat şi de către alte ţări şi că presiunea economică îşi va spune cuvântul şi în cele din urmă se va aplana ŞI REZOLVA problema din Europa de Est, fără un conflict armat şi fără consecinţe mult mai grave pentru cetăţenii de rând.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu