sâmbătă, 9 august 2014

Formula 1 în România


De ceva vreme se tot vehiculează o serie de informaţii conform cărora ar exista posibilitatea ca în Formula 1 să existe şi o implicare românească destul de serioasă. În fond, informaţiile vizau două proiecte româneşti, care doreau că numele României să fie legat şi de celebrul concurs cu maşini.
Un prim proiect este al celor de la Forza Rossa, unicul importator al mărcii Ferrari în ţara noastră. Proiectul prevede înfiinţarea unei echipe autohtone care să participe în Formula 1, dar care să aibă şi un pilot român. Echipa românească a primit de curând licenţa şi va putea participa începând din 2015. Mai multe detalii aici.
Se speră şi într-o implicare a celor de la Dacia, care să asigure prin intermediul celor de la Renault motoarele maşinilor. Renault furnizează deja motoare pentru patru echipe.
Un al doilea proiect se referă la construirea unei piste omologate în judeţul Braşov, în comuna Tărlungeni. Proiectul este unul mai vechi, dar care nu a putut fi pus în aplicare din lipsa de finanţare, diferiţii parteneri ai primarului din aceasta comună retrăgându-se pe rând din lipsă de fonduri. Însă primarul dă asigurări că lucrările vor fi finalizate in câţiva ani, încercând să obţină şi finanţare din Fondurile Europene.
Oricum ar fi, noi le urăm, succes în demersul lor, acestor oameni ambiţioşi şi sperăm că o să avem multe lucruri frumoase legate de participarea românilor în Formula 1.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu