marți, 25 noiembrie 2014

Eveniment dedicat ultimului monarh al României

Ieri a fost dezvelit bustul ultimului monarh al României, Regele Mihai I, amplasat între Teatrul Naţional Marin Sorescu şi Universitatea din Craiova, pe partea dinspre A.I.Cuza.
La eveniment am participat împreună cu câţiva prieteni monarhişti şi rude cu care m-am intersectat involuntar la faţa locului. Prezenţa cetăţenilor nu a fost extrem de numeroasă, maximum 100 de persoane. Asta poate şi datorită faptului că evenimentul nu a fost mediatizat suficient, eu personal nu am aflat decât cu 30 de minute înainte şi asta datorită faptului că mă aflam în zonă.

Oricum ar fi, important este că acest lucru s-a realizat în sfârşit, la ridicarea unui monument care să amintească de faptul că unele dintre ultimele decrete date de către Mihai I, în calitate de rege, vizau crearea unor instituţii culturale în Craiova, instituţii cu care astăzi oraşul se mândreşte, este vorba despre Filarmonica Craiova şi Universitatea din Craiova.
La ceremonie a fost prezent ASR Principele Radu Duda, alături de doamna Primar şi de către Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, care nu s-au aruncat să susţină discursuri sforăitoare, ci s-au limitat la câteva cuvinte adresate celor prezenţi, în care au fost punctate argumentele care au stat la baza acestei iniţiative.


Acest demers al Primăriei Craiova, nu este nu este unul în premieră, în urmă cu 2 ani a mai existat o iniţiativă asemănătoare din partea unor ONG-uri craiovene (Asociaţia Evolve şi Asociaţia Creştină Fiecare Contează), prin care se solicitau fonduri de la Ministerul Culturii, prin intermediul unui program de finanţare dedicat. Respectiva iniţiativă a ONG-iştilor nu a primit finanţare din lipsă de fonduri. Demersul a fost reluat de către managerii urbei, de data aceasta cu mai mult succes, motiv pentru care le mulţumim pe această cale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu