marți, 25 noiembrie 2014

RESPIRAM VERDE - iniţiativă locală

Şi pentru că suntem craioveni, vă propun să susţinem iniţiativa unu ONG local, detalii despre proiect aveţi mai jos.
Ce trebuie să facem pentru acest lucru? Răspunsul este simplu – trebuie să intri pe site-ul , îţi faci cont, îl activezi de pe e-mail-ul pe care l-ai trecut şi apoi cauţi în lista de proiecte numele RESPIRAM VERDE, dai clik pe numele iniţiativei şi apoi apeşi butonul VOTEAZĂ.
             E simplu ca bună ziua!

Inițiatorul proiectului: ASOCIATIA ECOLOGICA GAIA
DESCRIERE PROIECT:
               Proiectul se înscrie în programul Asociatiei Ecologice GAIA din Craiova de constientizare a elevilor si studentilor despre importanta calitatii mediului urban intr-un oras cu peste 300.000 de locuitori.Într-o manieră interactivă, ce integrează abordările non-formale şi noile mijloace de comunicare, acest proiect se subscrie iniţiativelor care au ca scop creasterea gradului de implicare al elevilor in activitati care urmaresc cresterea calitatii vietii in orasul Craiova.
               Astfel, proiectul urmăreşte cresterea gradului de cunostinte despre ecologie, identificarea solutiilor pentru fiecare cartier si dezvoltarea unor relatii stranse cu Primaria pentru implementarea solutiilor identificate de copii.
               Proiectul ofera o abordare pe mai multe paliere :
1.Cursuri de educatie ecologica in 4 scoli generale din Craiova
2.Solutii propuse de elevii care au participat la training pentru fiecare cartier al orasului
3.Informarea a 10.000 de locuitori care vor utiliza un website care va cuprinde problemele de ecologie urbana identificate de elevi,solutiile pe care le propun elevii,date de contact ale persoanelor de decizie din autoritatile locale.
4.Dezvoltarea unui website si FB care cuprinde toate informatiile privind ecologia urbana din oras.
               Obiectivele proiectului:
 - 16 sesiuni de instruire de educatie ecologica urbana pentru 400 de elevi din 4 scoli generale din cartiere diferite.Fiecare sesiune de instruire se desfasoara  dupa urmatorul program: timp de 4 zile a cate 2 ore.Temele prezentate sunt: 1.Notiuni teoretice de ecologie,2.Categorii de agenti ai mediului care influenteaza organismal uman,3.Factorii caracteristici ai ecosistemului urban,4.Curs interactiv-propuneri de imbunatatire a calitatii factorilor de mediu in zona in care locuiesc.Se vor folosi diorame si materiale interactive din Muzeul de Stiinte ale Naturii. 
 - 2 intalniri cu persoanele de decizie din Primaria Craiova si Compania de Salubritate cu care se vor analiza  problemele pe care  tinerii care au participat la training le-au identificat in cartierele in care locuiesc.
 - Informarea 10.000 de locuitori  (tineri si adulti) intr-un interval de 30 de zile despre un spatiu real si virtual (website) unde  pot anunta zonele care necesita solutii de ecologie urbana, solutiile pe care le propun precum si datele de contact ale autoritatilor locale care pot fi sesizate.
 - WebSite  si FB care contine informatii despre problemele din fiecare cartier,


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu