miercuri, 11 februarie 2015

Bloggerii se implică în comunitate

Aşa cum anunţasem deja, într-un articol precendent, ieri a avut loc o nouă întâlnire a blogosferei din Craiova, la care au participat aproximativ 12 bloggeri. Blogmeet-ul a avut loc la Casa de Cultură Traian Demetrescu, care, trebuie s-o spun, este un susţinător al proiectelor din mediul online, dar şi a altor proiecte culturale, artistice etc.
Subiectul principal al acestui randez-vous blogosferic a fost construirea unei liste de proiecte ce vor fi susţinute de către AsBO (Asociaţia Blogărilor Olteni), ce urmează a fi creată în viitorul apropiat (de vină-i birocraţia), dar şi prezentarea unor elemente de optimizare a blogurilor şi creşterea numărului de cititori (ce să facem – suntem perfecţionişti J ).
Lista de proiecte este destul de lungă, spre 20 de teme – de la evenimente blogosferice, până la activităţi de reciclare sau sportive. Aşa cum era de aşteptat am apucat să punem în discuţie doar vreo 3-4 proiecte (în ordine aleatorie).
Un proiect de mai mare amploare, având în vedere că vor fi vizaţi în primul rând cei care ne citesc, oameni simpli, elevi, studenţi. Numele proiectului va fi Craiova 2.0nline, eveniment ce va fi la a doua ediţie şi se va desfăşura pe data de 7 aprilie; dar nu vă voi dezvălui prea multe detalii acum J
Un alt proiect important este legat de derularea unor cursuri pentru blogări şi nu numai, pentru dezvoltarea blogurilor şi transformarea acestora într-un business. Da, blogging-ul poate deveni un business, o sursă de venit, pentru că orice muncă, dacă este facută ca la carte poate fi transformată în sursă de venit. Aceste cursuri vor fi susţinute de către Damian (alias Creţu), odată la două săptămâni cu o durată de 4 ore – voi reveni cu amănunte.
Şi un alt proiect drag mie, dar şi majorităţii blogărilor, este legat de plantarea de copaci în Craiova şi creare de spaţii verzi. Proiectul va fi demarat în luna martie/aprilie, în funcţie de vreme, iar fiecare cititor poate propune o zonă în care să fie plantaţi copacii.

Puteţi lasa propunerile voastre în rubrica de comentarii din josul paginii, iar eu vă voi răspunde prin a vă mulţumi pentru sfaturi şi a vă invita să participaţi alături de noi în campanie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu