joi, 9 aprilie 2015

Craiova2.0nline 2015

Cum ar spune un prieten: o făcurăm şi p’asta. Nu este vorba despre un eveniment oarecare, ci chiar despre Craiova2.0nlie, desfăşurat în sala Filip Lazăr, a Filarmonicii Oltenia –  cu alte cuvinte, i-am conectat pe elevi şi studenţi şi tineri (de toate vârstele), la blogosferă.
Le-au fost prezentate celor prezenţi diferite aspecte şi beneficii ale unui blog, mai ales dacă ai unul pe care scrii constant.
Vorbitorii au fost cât se poate de diferiţi unul de celălalt, singurul punct comun fiind – blogul. Ideea de a aduce şase bloggeri diferiţi, atât ca vârstă, cât şi ca formare profesională, a fost aceea de ai atrage pe tineri şi nu numai pe ei, către mediul internaut – blogosferă. Oricare dintre noi/voi poate fi un blogger, nu-ţi trebuie decât voinţă şi puţină îndemânare într-ale tehnologiei (dacă vrei să faci asta doar la nivel basic). Evident, ca în orice domeniu, poţi performa  dacă.ţi doreşti acest lucru – în sensul că poţi încerca să fi unul dintre cei mai buni bloggeri din ţară şi să mai şi câştigi ceva din asta, dacă tot o faci – acest aspect a fost prezentat succint de către Chinezu = blogul lu Chinezu. Aceasta a prezentat şi unul dintre cele mai de succes proiecte blogosferice ale sale – Kooperativa2.0, o platformă online în care bloggerii participanţi se pot înscrie, participa şi caştiga premii (nu mă  credeţi pe cuvânt, ci căutaţi să vă convingeţi şi singuri J ). Trebuie să  precizez şi că acest blogger bătrân (cu ştate vechi în meserie), este cotat ca fiind cel mai influent blogger, atât în breaslă, cât şi în afara lui.

Nu a fost singurul invitat special (toţi invitaţii au avut ceva special, unii mai mult, alţii mai puţin J ), ceilalţi bloggeri au avut şi lucruri importante de spus, asta înseamnă că noi ne pricepem la cuvinte şi în offline, nu doar pe net, ascunşi sau nu sub nume sau nick-name-uri. Primul blogger vorbitor a fost o bloggeriţă, Marina Dache, pentru că noi nu facem discriminări, care a fost totodată şi cel mai tânăr invitat, care s-a adresat în mod direct elevilor prezenţi, ce a determinat-o să i-a calea mediului internaut. Motivele ei au unele personale, care au ajutat-o să se cunoască mai bine şi să-şi depăşească anumite probleme.

Următorul, CristianFlorea, unul dintre cei mai pasionaţi bloggeri de activităţile sportive, care evident se fac în offline J , ne-a prezentat şi el câteva elemente care-l definesc şi cum a ajuns la această activitate şi mai ales – cum a ajuns să-l cunoască pe Chinezu şi să lucreze împreună cu el la Kooperativa2.0.

Tot în timpul acestui eveniment am aflat şi de ce este extrem de important să scrii corect pe blog – pentru că te taxeză Raluca J, dar şi pentru că e bine să nu te faci de râs şi că Google te indexează mai bine, dacă-ţi respecţi limba natală.

Evident că de la un eveniment blogosferic desfăşurat în Craiova, nu putea să lipsească DanielBotea, cel care are principalul merit al existenţei unei astfel de acţiuni. În acelaşi timp el este şi coordonatorul regional al Kooperativa2.0 şi iniţiator al multor proiecte locale – în offline şi online.

Şi nu în ultimul rând, blogger-ul surpriză – unexpected blogger – Florin Grozea, unul dintre soliştii trupei HI-Q, care deşi este foarte cunoscut, ne-a mărturisit şi că a avut foarte multe beneficii de pe urma blogului personal – de la contracte semnate, la faptul că a cunoscut oameni speciali (termenul îi aparţine), de la care a avut foarte multe de învăţat.

Prezentatorul galei blogosferice, s-o numim aşa, a fost nimeni altul decât David Mitran, cel care pe lângă astfel de activităţi este şi trainer şi creator de cursuri motivaţionale.


Şi cum nu putea să lipsească martie din post, am vorbit şi eu, cel mai scurt discurs J , nu de alta, dar nu mă gândisem că trebuia să vorbesc, fiind unul dintre organizatori.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu