vineri, 18 septembrie 2015

WEEKEND SPORTIV CU RUGBY ȘI PESCUIT

Cei care mă cunosc știu că am o pasiune pentru sport, de la sportul minții – șahul, până la pescuit și rugby. Care este legătura dintre ele? Pai simplu, în cazul șahului pasiunea a apărut în școala generală când m-am înscris la un opțional pe acest sport. Deși nu-mi plăcuse foarte mult la început, lucrurile s-au schimbat când am început să câștig și am avut o serie de 15-20 de meciuri câștigate, unele în fața unor campioni ai sportului la acea categorie de vârstă.
Nu o să dezvolt foarte mult subiectul, pe partea de pasiune a mea pentru șah, ci vream să promovez două evenimente sportive care-și au debutul în acest week-end. Primul este în această seară, când începeCampionatul Mondial de Rugby – la ora 21:00 pe Digi Sport 2. Competiția se desfășoară în marea Britanie și are ca meci de deschidere partida dintre Anglia și Fiji. După cum știți, la competiție participă și România, una dintre țările care au luat parte la toate edițiile de campionat mondial de până acum.
Țara noastră este în grupă cu Franța (vicecampioană mondială la ultima ediție), Italia (membră în Turneul celor 6 Națiuni  - ce reunește cele mai importante reprezentative ale rugby-ului din emisfera nordică),  Irlanda – o altă reprezentantă a Turneului celor 6 Națiuni și Canada. Deși grupa României este una extrem de grea și de echilibrată, țara noastră este așteptată să producă una dintre cele mai mari surprize de la acest turneu final – să învingă una dintre reprezentantele celui mai puternic turneu din emisfera nordică. De altfel, obiectivul Stejarilor (așa cum sunt ei porecliți în lumea rugby-ului), este să aibă în premieră două victorii la un turneu final de Campionat Mondial. Țintele de victorii la o primă privire, par să fie  Canada – cea mai slabă clasată din grupă (conform clasamentului mondial pe națiuni) și Italia care este într-o scădere de formă și are și ceva probleme de lot și pe care România a mai învins-o de-a lungul timpului. De la celelalte partide nu cred că putem emite pretenții, Franța și Irlanda fiind unele dintre cele mai bune echipe de la nivel mondial și chiar cu pretenții la câștigarea competiției – îndeosebi Franța.
În premieră  pentru echipa de rugby a României, sunt și patru naturalizați – un georgian Otar Turashvili, doi  neozeelandezi Michael Wiringi și Paula Kinikinilau și  un sud-african Johannes van Heerden. Aceștia par să fie piese de bază în națională, georgianul pare să fie chiar titular incontestabil. România va debuta la această ediție a Cupei Mondiale împotriva Franței pe data de 23 septembrie la ora 22:00, meci transmis în direct pe postul Digi Sport 1.

Eu zic să le ținem pumnii rugby-iștilor români (fie ei naturalizați sau nu), fiind una dintre puținele echipe românești care au reușit să se califice la toate turneele finale.
Cel de al doilea eveniment, care nu are decât o singură legătură cu primul – pe mine J va avea loc mâine, 19 septembrie la Bistreț, în Dolj și este vorba despre Festivalul Pescăresc din această localitate. Fiind și pescar – amator, nu puteam să ratez ocazia de a fi prezent, mai ales că este vorba și despre un concurs de gătit, având componentă de bază – peștele.
Deschiderea va avea loc mâine, 19 septembrie, în fața Primăriei Bistreț începând cu ora 8:00. După deschidere urmează ca amatorii de pescuit să se îndrepte spre locurile amenajate pentru pescuit sau gătit după caz. Încă nu am vorbit cu restul bloggerilor ce vor fi prezenți la Bistreț dacă ne vom înscrie în concurs ca Echipa Bloggerilor sau individual. Vom vedea și vă voi ține la curent.
Pentru cei care sunteți pescari împătimiți sau amatori aveți lansată invitația – din partea organizatorilor – de a vă alătura nouă, la festivalul Are balta pește – componenta de pescuit și Peștele are gust –componenta gastronomică.

Ne vedem acolo cu mic cu mare, iar micul să fie din pește! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu