luni, 26 octombrie 2015

EUROPA SEASON - DUCE CRAIOVA ÎN EUROPA

După cum probabil ați aflat, anul acesta FilarmonicaOltenia ne-a pregătit o surpriză plăcută, din care vom lua câte o felie de o altă culoare în fiecare săptămână. Este vorba despre sesiunea de toamnă-primăvară denumită Europa Season, care a început pe 23 octombrie și se va termina la anul în 20 mai.
În cele 28 de săptămâni ale sesiunii vor fi reprezentații ale unor artiști din cele 28 de țări ale Uniunii Europene. Cu alte cuvinte, vom avea câte o țară în fiecare săptămână. Sezonul a fost deschis de către artiștii din Austria, țara cu cea mai veche tradiție în domeniul muzicii clasice. De fapt Filarmonica din Viena este cea mai veche instituție de acest fel din lume. Momentul culminant al Săptămânii Austriece, ca s-o numim așa, a fost reprezentat de concertul din sala mare a Filarmonicii Oltenia, din ziua de vineri 23 oct. când dirijorul Michael Zlabinger împreună cu Stefan Jess-Kropfitsch (violoncel) le-au arătat oltenilor de ce Viena este capitala mondială a muzicii clasice.
De la eveniment nu putea lipsi blogosfera craioveană, reprezentată de către subsemnatul, Daniel, Mihai, Sanda, Mirela și Bianca.

În foaierul Filarmonicii, cei prezenți au putut admira și o expoziție cu tema - "(Ne)liniștea dinaintea furtunii -Perioada dinaintea anului 1914".
Dacă nu ați apucat să fiți prezenți la Săptămâna Austriacă sau dacă sunteți consumatori de muzică clasică trebuie să știți că săptămâna aceasta este dedicată Cehiei unde invitații speciali sunt dirijorul MARTIN PESCHÍK și  VÁCLAV ŽÁK (violoncel). Din păcate eu nu o să pot ajunge la acest spectacol, nefiind în localitate, dar vă recomand cu căldură să participați, cu mic cu mare și să savurați din plin din aerul și cultura europeană.
Săptămânile următoare sunt dedicate  următoarelor țări membre ale Uniunii Europene:

Dacă ajungeți la spectacole lăsați în rubrica comentarii impresiile voastre de la aceste evenimente să le împărtășiți cu noi și să schimbăm păreri. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu