duminică, 15 noiembrie 2015

EUROPA SEASON - săptămâna Poloneză

Vă vorbeam săptămânile trecute despre proiectul Filarmonicii Oltenia – Europa Season, în care fiecare săptămână este dedicată unui stat din Uniunea Europeană.
Săptămâna aceasta a fost rândul celor din Polonia să-și prezinte programul și pot spune că au făcut-o excelent. Săptămâna a început cu concertul de la Muzeul de Artă din Craiova, unde tizul meu, varianta poloneză – Andrej , a susținut un concert la pian, la care majoritatea pieselor au fost cântate în premieră în orașul nostru. Deși a fost unul extrem de epuizant pentru tânărul student polonez, reprezentația a fost una de calitate și ne-a amintit tuturor de ce Polonia este trecută ca o forță pe harta mondială a muzicii clasice.

Întreaga săptămână a fost presărată cu diverse evenimente culturale dedicate Poloniei, însă punctul culminant l-a reprezentat concertul de vineri seară de la Filarmonica Oltenia susținut de către dirijorul Jacek Rogala  și de către violonista Patrycja Piekutowska  care au reușit să umple sala mare a filarmonicii până la refuz și să amine și să-i impresioneze pe toți cei prezenți la eveniment.

Seara a continuat cu o recepție dedicată Zilei Poloniei unde au fost prezenți invitați de seamă, de la ambasadorul Poloniei la București, până la artiști locali și doamna Primar al Craiovei. Din păcate nu am putut ajunge și la acest eveniment, din motive personale, dar cu siguranță nu-l vai mai rata pe următorul, mai ales că doream să stau puțin de taină cu artiștii polonezi cu am stat la masă și la degustarea de vinuri și brânzeturi, cu o seară înainte.
Deși a început ușor timorat, proiectul Europa Season și-a continuat traseul într-un ritm asemănător marilor proiecte culturale de anvergură de la nivel european, reușind astfel să pună Craiova pe harta europeană a culturii.

Pentru cei care nu au apucat să ajungă la spectacolele de până acum, trebuie să știe că săptămâna aceasta este rândul Letoniei, iar programul complet îl găsiți aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu