vineri, 18 decembrie 2015

SOLUȚIE!!! - DOAR PENTRU CIOBANI

Observ că după 2 zile în care media s-a lamentat până aproape de isterie pe tema ciobanilor ieșiți în stradă să conteste legea care le dădea voie să aibă cel mult 3 câini și asta doar in cazul celor din zona montană; acum s-a  așternut liniștea complet. S-a uzat într-atât de tare acest subiect încât trebuie scos de pe lista priorităților naționale sau a știrilor de interes național sau poate sunt alte interese la mijloc ale unor băieți deștepți care până la urmă asigură existența acestor trusturi de presă prin plata unor campanii publicitare?
Personal cred că este o îmbinare a celor două, cu o pondere covârșitoare a intereselor celor deștepți împotriva prostimii care tace, care este luată la mișto de campanii ale acelorași băieți deștepți.  Dacă ajungem să punem botul la șmecheriile acestora și să considerăm că reacțiile maselor și protestele nu rezolvă nimic, într-adevăr nu o să ajungem să rezolvăm nimic și vom fi călcați în picioare și ne merităm soarta. Să nu uităm că la câteva mii de oameni ieșiți în stradă s-au dărâmat 2 guverne în ultimii 3 ani și jumătate – Guvernul Boc și Guvernul Ponta.
Poate că sunt de vină și apropiatele sărbători de iarnă care îl  bagă în transă pe român, care ajunge să nu mai facă nimic altceva decât uitatul la Tv și cumpărăturile inutile, pregătindu-se de chermezele interminabile de Crăciun și Anul Nou care-i va băga în spital pe mulți nesătuli. Dacă nu învățăm nimic din istorie și rămânem în amorțeală, merităm să fim bătaia de joc a unor cetățeni ai lumii ăsteia care-și cunosc interesele. Am uitat că în urmă cu doar 26 ani am schimbat un regim dictatorial ieșind în stradă chiar în preajma sărbătorilor.
În fine, poate până la urmă nu interesează pe nimeni soarta ciobanilor. Nu există în limba română expresia Nu fi cioban! care  arată practic ceea ce credem despre acești oameni care practică una dintre cele mai vechi meserii de pe aceste meleaguri. Ce ne interesează pe noi de unii care stau la capătul lumii, în creierii munților, că nu-și pot lua mai mult de 3 potăi la turmă?!? Noi stăm bine merci la căldură în fașa Tv-ului și ne uitam la telenovele sau la talk-show-uri în care se ceartă unii.
Pentru cei care mai vor și cred că pot să facă ceva am o propunere, să-i ajutăm cumva pe ciobanii aia care au ieșit în stradă, numai așa să nu le facem pe plac politrucilor care au votat legi împotriva cetățenilor români și care sunt îmbuibați de bani din acte de corupție – să adoptăm un câine fiecare dintre noi pe care să-l dăm ciobanilor să-l folosească la stâne, iar dacă se găsește vreun zelos să-i împuște să-l acționăm în instanță că ne omoară câinii.

Nu zic că această propunere este cea mai bună, dar poate fi o soluție de moment până vom reuși să punem presiune pe politruci.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu