luni, 14 decembrie 2015

BLOGGERI ÎN ACTIVITATE

Zilele trecute am reușit să mă întâlnesc cu avocatul pentru a definitiva dosarul pentru înființarea Asociației Bloggerilor Olteni –AsBO. Această organizație are ca scop, după cum probabil bănuiți, dezvoltarea segmentului de new-media din Craiova. Pe lângă numeroasele activități propuse prin intermediul Statutului se regăsește și activitatea de promovare a antreprenorilor locali prin mijloacele de care dispunem. Deși până în prezent nu s-a înființat oficial această organizație, ea practic există de aproximativ un an, dar din motive diverse nu a fost creată oficial până în prezent – cel mai probabil, decizia definitivă de înființare va fi publicată în luna ianuarie.
Revenind la una dintre activitățile mele preferate ale acestei viitoare organizații, cea de promovare a antreprenorilor locali, pot spune că ea a început deja, oficial, prin intermediul viitorilor membri care au fost prezenți la una dintre tipografiile din Craiova. Nu știu dacă este cea mai mare, dar cu siguranță una dintre cele mai mari. Întâmplător sau nu patronul firmei este și el blogger, nu chiar împătimit, dar scrie cu regularitate și abordează teme diverse.
Și ca să nu mai țin în suspans, o să vă dau si numele firmei – ArhiDesign. De ce dorim ca antreprenorii locali să fie cunoscuți și prezentați? Pentru că lumea să știe că în Craiova se mai întâmplă și altceva decât ceea ce este prezentat în media. În oraș se pare că încă mai există și oameni care au curajul să investească, să-și țină afacerile pe plus și nu caută cu orice preț să de-a țepe și să se îmbogățească peste noapte.

Pentru mine a fost o vizită de readucere aminte, în ceea ce privește procesul de fabricație al unor obiecte de hârtie pe care le folosim aproape zilnic, dar despre modul în care sunt făcute aceste obiecte nu prea cunoaștem prea multe. Personal nu mai intrasem într-o astfel de fabrică de când eram în școala primară când mergeam cu clasa prin fabrici pentru a ne arăta cum se fabrică diferite lucruri. Din ce am observat și din ce mi-am adus aminte, se pare că procesul de fabricație nu s-a modificat foarte mult, se face în mare parte cu același tip de aparate și cu o componentă serioasă de muncă manuală – la anumite produse. Faptul că încă mai există astfel de oameni, care doresc să își pună în practică ideile de afaceri, chiar dacă nu par spectaculoase, este un indiciu că orașul Craiova și chiar România încă mai funcționează și are șanse să progreseze dacă acestor antreprenori li se vor adăuga și alții.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu