luni, 4 ianuarie 2016

GIVE- campanie în cadrul proiectului GROW UP

Am scris în nenumărate rânduri despre proiectul Grow Up – inițiativă a două organizații de tineri voluntari din Craiova, care se implică activ în rezolvarea unor probleme ale comunităților doljene – probleme legate de discriminare, sărăcie, educație, integrarea persoanelor cu oportunități reduse  sau studii de cercetare sociologică. În preajma sărbătorilor de iarnă membrii echipei Allons-y și cei ai Evolve au derulat o campanie de strângere de fonduri, în cadrul proiectului Grow Up, prin care cei care doreau să ajute familii nevoiașe din comunitățile vizate de proiect – Malu Mare, Lipovu, Sadova, Cerăt sau Bîrca, o puteau face donând produse alimentare neperisabile sau îmbrăcăminte, la sediul de proiect din strada Bibescu nr 1 în perioada 1 – 23 decembrie.
Deși ne doream să aibă succes această campanie – intitulată inspirat – GIVE (Generozitate, Inițiativă, Voluntariat, Empatie), aceasta ne-a depășit așteptările prin numărul mare de oameni care au dorit să ajute, după puterile fiecăruia, ajungând cu câteva zile înaintea terminării perioadei de colectare de ajutoare, să nu mai avem suficient spațiu pentru depozitarea acestor donații împrumutând din spațiul celorlalte firme din clădire. Încă nu am terminat de făcut o evaluare a acestor donații, una de contabilitate, dar făcând o estimare profană pot spune că valoarea produselor s-a ridicat în jurul valorii de 10.000 lei. O sumă frumușică, ținând cont că cele două asociații nu sunt printre cele mai mari din oraș, dar cu siguranță sunt cele mai inimoase.
Având în vedere reușita acestei campanii trebuie să le mulțumim tuturor celor care au făcut donații și celor care au înțeles și sau implicat activ în campania GIVE. Un merit special l-au avut și voluntarii noștri care au lucrat mult ca această inițiativă să-și atingă obiectivele. Am stat 3 zile la rând, lucrând peste 7-8 ore/zi pentru a putea împacheta ajutoarele pentru persoanele cu oportunități reduse din comunitățile vizate de proiect.
Nu ne-am propus să rezolvăm în întregime problemele tuturor oamenilor nevoiași din aceste localități doljene, pentru că acest lucru ar fi fost peste puterea noastră de lucru. Tot ceea ce am dorit să facem, a fost legat de dorința noastră de a aduce bucurii și câteva picături de speranță în sânul unor familii nevoiașe, cu mulți copii, fără venituri și care aveau unul dintre părinți decedat s-au care se regăseau mult sub pragul limită al sărăciei.
Selecția familiilor nevoiașe a fost făcută de către reprezentanții noștri în aceste comunități, promotorii de proiect, care cunosc foarte bine comunitatea și problemele ei. Au fost selectate persoanele și familiile acestora care au copii mulți și care au rezultate bune la învățătură și care sunt caracterizați de către restul reprezentanților comunităților ca fiind persoane serioase, muncitoare și care depun eforturi pentru a ieși din situația financiară precară, dar care nu au avut până acum prea multe șanse.
Rezultatele muncii noastre și a voluntarilor noștri care au făcut ca această inițiativă să fie una de succes pot fi văzute în filmulețul următor, un colaj din câteva poze din această campanie. Deși au fost făcute foarte multe poze, în colaj nu au fost prinse decât o mică parte a acestora, restul urmând a fi postate pe pagina de Facebook dedicată proiectului Grow Up sau pe site-ul oficial.

Cei care au aflat prea târziu despre această campanie și care nu au apucat să își ofere sprijinul, deși ar fi dorit să o facă, trebuie să știe ca va mai fi o astfel de campanie înaintea sărbătorilor de Paște, așa că tot ceea aș putea să vă spun este că vă recomand să urmăriți activitatea noastră ale cărei rezultate vor fi făcute public online pe pagina de Facebook și site-ul de proiect.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu