duminică, 31 ianuarie 2016

GROW-UP pe turnantă

Tot vorbeam în postări precedente despre proiectul Grow-Upproiect finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în Romania,.de către trei state donatoare – Norvegia, Icelanda și Liechtenstein și derulat în parteneriat de către două organizații craiovene: Asociația Allons-y și Asociația Evolve. Acum pentru că proiectul se apropie de final (mai sunt cca. 2 luni și jumătate), încep să se vadă și primele rezultate – încadrate ca indicatori ai inițiativei – apar primele organizații neguvernamentale în comunitățile vizate. O primă organizație s-a înființat în localitatea Lipovu, unde, în ciuda începutului ușor greoi, oamenii din această localitate s-au mobilizat exemplar și am recuperat timpul pierdut, ba chiar am reușit să ducem demersurile mult mai departe, ajungând să avem primele inițiative locale – de oferire de ajutoare familiilor nevoiașe – mai multe puteți afla urmărind filmulețul.
În localitățile Malu Mare, Bîrca și Sadova demersurile de înființare a ONG-urilor inter-etnice sunt pe ultima sută de metrii, iar la Cerăt s-a reușit resuscitarea unei organizații deja existente, dar care rămăsese în stare latentă din lipsă de sprijin. Cu alte cuvinte putem spune că nu a mai rămas decât foarte puțin timp până când principalul obiectiv al acestui proiect – de dezvoltare a societății civile din localitățile doljene – se va realiza. Indicatorii aceștia ar putea fi chiar depășiți, dacă ținem cont de faptul că s-a dorit crearea a 5 ONG-uri interetnice și până la sfârșit se vor înființa cel mai probabil 7 astfel de organizații. Pe lângă cele prevăzute în proiect s-a mai înființat și AsBO (Asociația Bloggerilor Olteni), organizație ce a primit un sprijin important din partea echipei Grow-Up. Așa s-a întâmplat și cu o altă organizație ce va avea caracter inter-etnic, dar de data aceasta din Craiova.
Oricum am privi lucrurile putem spune de pe acum că a fost un proiect frumos, cu experiențe interesante din care am învățat multe.

Proiectul nu se va finaliza decât după ce se vor termina de lucrat și cele 5 planuri de acțiune locală privind integrarea persoanelor cu oportunități reduse în comunitățile de care aparțin și prin crearea unei rețele de asociații inter-etnice ce au ca scop dezvoltarea comunitară. Construirea rețelei va reprezenta un prim pas către derularea unor inițiative locale de mai mare anvergură, ceea ce va reprezenta deschiderea de noi orizonturi pentru sustenabilitatea Grow-Up.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu