marți, 8 martie 2016

EUROPA SEASON - BULGARIA - concert 2 în 1

Europa Season a ajuns la episodul Bulgaria și n-a fost deloc rău.
A fost unul dintre cele mai dinamice începuturi de concert la care am luat parte. A reușit să ne țină în priză și nu oricum, ci la cote maxime. A fost ceea ce mi-am dorit de foarte mult timp să aud, un concert cu mulți instrumentiști și cu instrumente dintre cele mai ciudate. Nu o-i fi eu specialist de marca în domeniul instrumentelor muzicale, dar măcar memorie vizuală și auditivă am din plin, dar anumite instrumente nu le-am mai văzut/auzit. Și n-a fost deloc rău, ba aș putea spune că a fost ceva special în sensul cel mai pur.
Personal, aș merge oricând la un astfel de concert. A reușit să ne introducă în atmosfera legendelor bulgărești și a misticii Balcanilor, a poveștilor în care femeile se uneau și le făceau farmece bărbaților pentru a le suci mințile. Povestea este mult mai interesantă în realitate decât așa cum o prezint eu aici, în trei cuvinte.
Concertul a fost, așa cum reiese din titlu, 2 în 1. Adică au fost practic două concerte reunite într-unul. Cele două jumătăți ale concertului bulgăresc au fost total distincte, dacă prima parte a fost dedicată legendelor din Balcani, partea a doua a fost compusă din melodii clasice pure.
Un alt element de noutate a fost reprezentat si de solo-ul saxofonist. A fost pentru prima dată când asist la filarmonică la spectacole în care accentul cade pe artistul cu saxofonul – care de altfel este instrumentul meu preferat.
Dacă nu doriți să pierdeți și alte spectacole de excepție ar trebui să consultați programul Europa Season care de acum intră în linie dreaptă și se apropie cu pași repezi spre final.

Săptămâna aceasta este rândul Sloveniei să-și trimită reprezentanții să ne încânte.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu