luni, 9 mai 2016

CSM BUCUREȘTI - câștigă Liga Campionilor Europei la handbal feminin

Ieri seară a avut loc un meci superb, pentru disputarea titlului de Campioană Europeană a Cluburilor la Handbal Feminin. În finala jucată la Budapesta/Ungaria, câștig de cauză a avut echipa CSM București care s-a impus în fața echipei Gyor – care juca pentru recâștigarea titlului de acum câteva sezoane.
Venită din postura de aut-sideră CSM București a reușit să elimine echipe mari din Europa – Rostov Don (echipă neînvinsă până la dispută cu româncele, dar care s-a văzut învinsă în două rânduri echipa bucureșteană), Vardar Skopje – în semifinală, iar în finală au învins echipa maghiară, chiar la Budapesta, în urma lovitorilor de departajare după un meci de infarct. Echipa maghiară a condus majoritatea timpului, dar româncele au reușit să egaleze de fiecare dată, nelăsând unguroaicele să se distanțeze la mai mult de două goluri.
În ciuda faptului că arbitrajul a fost pe alocuri favorabil gazdelor, româncele au fost ajutate de noroc, iar la loviturile de departajare au avut nervi mai tari. În urma final-four-ului româncele au plecat acasă și cu titlurile de golgheter - Jelena Grubisic  și cu cel mai bun portar.
Succesul lui CSM București în Champions League vine după o perioadă de 52 de ani, în care nicio echipă din România nu a mai reușit să se impună, deși în 4 rânduri echipe din țara noastră au disputat finala, ultima fiind Oltchim Râmnicu Vâlcea în urmă cu câțiva ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu