duminică, 25 septembrie 2016

POLITICA O MESERIE MAI PERICULOASĂ CA CEA A SOLDATULUI DIN RĂZBOI

sursa
Deși vine cam târziu reacția mea în legătură cu afirmațiile unuia dintre liderii ALDE, consider că este încă o temă care ar trebui intens dezbătută de media, mediul internaut și mai ales de către cetățenii de rând – ei fiind practic cei care dau girul unor astfel de personaje … (puteți pune ce adjective doriți în locul punctelor de suspensie).
Personal, consider că afirmațiile de genul celor date de către senatorul Daniel Barbu la una dintre întâlnirile la care a luat parte: meseria de politician este una grea, este cea mai grea dintre meserii, politicienii își riscă zi de zi viața în libertate, sănătatea – este o afirmație extrem de aberantă, dacă nu chiar nesimțită, mai ales dacă ținem cont de faptul că a fost făcută în fața aleșilor locali.
În loc să-i susțină să meargă pe un drum corect, în care chiar fac proiecte pentru cetățenii care i-au trimis în funcții, și nu truchează licitații, derulează acțiuni extrem de costisitoare pentru diferitele tipuri de bugete, costuri inutile cu panseluțe, boscheți de mii și zeci de mii de euro, drumuri făcute din gumilast care se topesc la venirea ploilor/zăpezii, tovarășul de la ALDE le plânge de milă penalilor și anchetaților. Nesimțirea a întrecut orice limită atunci când ante-menționatul senator (din păcate încă în funcție), a afirmat că meseria de politician (sau politruc pușcăriabil) este mai periculoasă decât cea de militar pe câmpul de luptă, de exemplu din Afganistan. Nu mai are rost să spun că a jignit o categorie de oameni, care încă își fac bine treaba.
Probabil în mintea acestui tovarăș cu creierii pe alte meleaguri meseria de politician a devenit atât de riscantă după apariția DNA-ului, căci într-acolo băteau aluziile sale, încât săracii politicieni nu mai pot lua și ei o șpagă și nu mai pot să-și pună creaturile, pe care le numesc odrasle, în funcții înalte și nu ne mai pot lua la mișto atât de bine cum o făceau până cu până nu de mult timp. Cred că acest deontolog într-ale politicii dâmbovițene consideră mai periculoasă misiunea politicianului de a lua șpagă și de a face lobby multinaționalelor, în dauna firmelor românești, decat pe aceea a soldatului aflat între talibani gata să se arunce în aer și să-l ucidă. Pentru el este mai indezirabil să nu ia șpagă decât să fie omorât sau să fie lăsat infirm.
Cred că grotescul situației actuale în care avem un Parlament supra-dimensionat în care au intrat numai neica-nimeni ar trebui să înceteze și românii să se trezească și să meargă la vot în decembrie, să aibă capul pe umeri și să-și asume decizia de a pune ștampila pe X sau Y, în speranța că decizia va fi una mult mai favorabilă nouă decât a fost până acum. Pentru cei care au simțul umorului recomand video-ul.

Cât pentru domnul senator Daniel Barbu, îi dorim să pună în practică prima dorință, de bun simț, a oricărui roman, care-i vine în minte la auzul afirmațiilor politicianului – o sursă de inspirație.  


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu